Härnösands Gymnastikklubb
- Gymnastik för alla på alla nivåer

Välkommen till Härnösands gymnastikklubb!
Vi är en förening som erbjuder truppgymnastik för åldrarna 5 år och uppåt. Föreningen är ideell och drivs av engagerade föräldrar, aktiva och före detta gymnaster.

Vill du bli medlem hos oss? Läs vidare under Medlemskap!
Yippie nr5 2024 Reportage
2024-05-26 12:05
På bilden syns gymnaster från trupp Grå, Lila och Silver.

Med anledning av det stipendie som vi mottog tidigare i år från Brännans IF så skrevs ett kort reportage om Härnösands Gymnastikklubb i tidningen Yippie.

Texten löd:

UTVALDA UTVECKLARE

För femte året i rad delade Brännans IF ut stipendier till idrotts- och kul- turpersonligheter i Härnösands kom- mun som bidrar till stadens utveckling. Här möter du tre av dem.

TEXT OCH FOTO FRIDA SJÖGREN

3. HÄRNÖSANDS GYMNASTIKKLUBB

VERKSAMHET: Härnösands Gymnastikklubb har under det senaste decenniet jobbat sig framåt till en hållbar och attraktiv idrottsförening i Härnösand Gymnastik för alla åldrar och nivåer både stärker och utmanar den verksamhet som bedrivs utifrån fören- ingens värdegrund med trygghet, gladje och utveck- ling som ledord. Ledare rekryteras kontinuerligt från unga år med stöd från mer erfarna ledare. Nytt för året ar en utbildningscoach i föreningen. Utbildningscoachen håller samman och utvecklar den interna kompe- tensförsörjningen för att även fortsättningsvis vara en hållbar idrottsförening in i framtiden.

Gymnastikuppvisning Söndag den 19 maj kl 14:00
2024-05-14 19:27

Nu på söndag firar vi att värmen äntligen är här med en gymnastikuppvisning i Landgrenshallen.

Då kommer våra grupper att visa upp vad de har tränat på under året.

Temat för årets uppvisning är våra svenska högtider!!

Uppvisningen börjar kl 14:00 och kommer att vara klar vid 16-tiden.

Och som vanligt kommer det att finnas fika att köpa i pausen!

Ta med er släkt och vänner och kom och titta på våra duktiga gymnaster!

Tävling Sundsvall 20e april 2024
2024-04-26 11:51
Laguppställning Trupp Silver (överst) och Trupp Lila (nederst)

Förra helgen var det dags för tävling igen i Sundsvalls sporthall.

Våra duktiga tävlingstrupper kämpade på mot hårt motstånd, det var totalt 26 lag anmälda denna gång, fördelat på fyra nivåer.

I nivå sju tävlade vår yngre tävlingstrupp, Lila, mot tio andra lag och blev placerade på en sjätteplats. Detta poängmässigt, då man inom trupp-gymnastik inte tävlar om placeringar på de lägre nivåerna. Istället ligger fokus på att ha roligt, och att utvecklas utifrån sig själv, inte genom att jämföra sig med andra. Allt för att behålla det roliga i sporten, alla är vinnare!

I nivå sex tävlade vår äldre tävlingstrupp, Silver, mot sex andra lag och det slutade med en bronsmedalj. Silver taggar nu om för nästa tävling som går av stapeln den 11e maj i Gävle.

Vi är så stolta över våra duktiga gymnaster!

Följ oss på Instagram för att se mer från tävlingarna och hela verksamheten!

Årsmöte
2024-02-14 15:17

Välkomna på årsmöte!

När: Den 14 mars kl 18:00

Var: Solenskolans Gymnastiksal

Handlingar inför årsmötet kommer att finnas tillgängliga på klubbens hemsida www.hgk.nu senast 1 vecka innan mötet. Klicka på rubriken "Om klubben" och sedan på rubriken "Årsmöte" för att ta del av dessa.

Vi kommer att bjuda på fika!

Välkomna!

//Styrelsen

Vi har fått ett stipendium!
2024-01-16 19:55
Vårt fina diplom och alla stipendiater som närvarade under utdelningen på Café Rutiga Duken.
Härnösands Gymnastikklubb blev den 11e januari 2024 tilldelad ett stipendium på 5000:-  av Brännans IF.
Vi blev nominerade av Andreas Johansson, verksamhetschef på RF SISU Västernorrland. Nomineringen löd:

"Härnösands Gymnastikklubb har under det senaste decenniet jobbat sig framåt till en hållbar och attraktiv idrottsförening i Härnösand. Föreningens vision. "Gymnastik för alla åldrar och nivåer både stärker och utmanar den verksamhets som bedrivs utifrån föreningens värdegrund med trygghet, glädje och utveckling som ledord.
Ledare rekryteras kontinuerligt från unga år med stöd från mer erfarna ledare. Nytt för året är en utbildningscoach i föreningen. Utbildningscoachen håller samman och utvecklar den interna kompetensförsörjningen för att även fortsättningsvis vara en hållbar idrottsförening in i framtiden."

Brännans Idrottsförenings Stipendiestiftelse bildades då Brännas IF sålde Brännaborg, och det är den intäkten som stipendierna kommer från.
Stiftelsen har till ändamål att verka för att ledare och utövare, samt föreningar och enskilda lag inom idrott och kultur i Härnösands kommun ska kunna premieras för sina insatser.

Härnösands Gymnastikklubb mottog stipendiet, tillsammans med några ungdomar inom olika idrotter och några inom musik.

Vår ordförande Pelle, tre representanter från vår styrelse och ledare samt en av våra tävlingsgymnaster tillika ungdomsledare var på plats för att ta emot utmärkelsen. Vi blev bjudna på fika på Rutiga Dukens cafe och två representanter från stiftelsens styrelse höll tal och delade ut diplomen under applåder för fjärde året i rad.

Härnösands Gymnastikklubb har för avsikt att använda pengarna från stipendiet som ett bidrag till inköp av en ny airtrack till föreningen.

Stort tack till Andreas för den fina motiveringen, och till Brännans IF för äran att ni valde oss!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..