SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Härnösands Gymnastikklubb
- Gymnastik för alla på alla nivåer

Om klubben
HGK är en förening som erbjuder truppgymnastik för åldrarna 4 år och uppåt. Föreningen är ideell och drivs av engagerade föräldrar, aktiva och före detta gymnaster.
 
Truppgymnastik i Härnösands gymnastikklubb
Hos oss börjar gymnasterna i någon av våra träningsgrupper där de först får lära sig de gymnastiska grunderna. Träningsgrupperna är åldersindelade, och kräver inga särskilda förkunskaper utan fungerar som nybörjargrupper där alla tränar på sin nivå.
 
Våra träningsgrupper är
 
När gymnasterna är tillräckligt gamla och behärskar kullerbyttor, hjulningar, handstående och hopp i trampett är de redo att gå över till någon tävlingsgrupp, vilket ledarna för respektive grupp slutgiltigt avgör. 
 
Det är alltså endast möjligt att anmäla sitt barn till våra träningsgrupper, så att ledarna får börja med att lära känna gymnasterna och deras förmågor.
 
För att göra det gå vidare till Anmälan.
 
Allmänt om truppgymnastik
I truppgymnastik tränar och tävlar gymnasterna lagvis. Varje trupp består av 6-18 gymnaster.
 
Grenarna man tränar och tävlar i är:
 
Fristående
Truppen genomför ett program till musik. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.
 
Tumbling
Här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett.
 
Trampett
I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren avancerade övningar, som till exempel trippla volter med 2,5 skruv. I trampetten kan de snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.
 
Vill du veta mer om truppgymnastik läs vidare hos gymnastikförbundet.
 
Följ oss på Instagram!